Британският актьор се очаква да се възстанови напълно

Актьорът ветеран Иън Маккелън е в болница, след като в понеделник е паднал от сцена по време на постановка в Лондон, съобщават Асошиейтед прес и Би Би Си. Инцидентът е станал по време на бойна сцена в пиеса с участието на 85-годишния Маккелън. 

Очаква се актьорът да се възстанови бързо. Направеният му скенер не е показал сериозни проблеми, съобщи говорител на театър "Ноел Кауърд".

Ветеранът от сцената и екрана, известен с ролята на Гандалф в трилогиите "Властелинът на пръстените" и "Хобит" и много сценични превъплъщение през 60-годишната си кариера, е извикал от болка след падането, разказва журналист на Би Би Си, който е бил в театъра. 

Вдъхновени от „Властелинът на пръстените”: Строят село на хобитите в Босна (ВИДЕО)

В постановката, адаптирана и режисирана от Робърт Айк по шекспировите "Хенри Четвърти", част първа и втора, Маккелън се превъплъщава в образа на Джон Фалстаф. Пиесата се играе на лондонския "Уест Енд" от април.

По време на бойната сцена актьорът ветеран сякаш се е спънал, загубил е опора и е паднал от сцената. Инцидентът се случил толкова бързо, че първоначално всички помислили, че падането е било част от ролята на Маккелън.

Персоналът и двама лекари сред присъстващите помогнали на пострадалия актьор, който след това е бил откаран в болница, каза още говорителят. Залата била опразнена, а спектакълът - отменен. 

Почина актьорът, изиграл Билбо Бегинс във "Властелинът на пръстените"

Кариерата на Иън Маккелън включва и ролята на Магнито във филми от поредица "Х-Мен", както и няколко шекспирови персонажа, включително Ричард Втори, Макбет, Кориолан, Яго, Крал Лир. Актьорът е носител на награда "Тони", няколко театрални отличия "Лорънс Оливие" и е номиниран за два "Оскар"-а и няколко награди БАФТА.