Задържан е 39-годишен мъж

Успешната реализация срещу разпространението на високорискови наркотични вещества е резултат от професионално разследване и внимателно планирани действия на криминалистите от Пето РУ и спецекип от сектор „Кобра" към СДВР, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на операцията, около половин час преди полунощ вчера, между елинпелинските села Мирково и Байлово, полицейските екипи спрели за проверка лек автомобил, управляван от криминално проявен 39-годишен столичанин. При претърсване на превозното средство били намерени около 700 грама хашиш. Освен това водачът на колата се оказал с положителен тест за употреба на наркотични вещества.

Снимка: Пресцентър на МВР

Същата нощ били обискирани и шест наблюдавани адреса - в и около София, както и на територията на Сливен. На един от тях, обитаван от задържания 39-годишен мъж, криминалистите открили стая, оборудвана като лаборатория за производство на хашиш. Иззети са различни пакети, машини и уреди за производство на дрогата. Конфискуваният общо хашиш е 2,5 кг, чиято стойност според експерти възлиза на над 25 000 лева.

Снимка: Пресцентър на МВР

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура, задържаният е привлечен като обвиняем, наложена му мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа. 

Снимка: Пресцентър на МВР