Анализатори коментират има ли изход от патовата политическа ситуация или идват нови избори

За мен Рая Назарян е русата Лена Бориславова. Хубаво е, че влиза свежа кръв, от новото поколение. Само Лена може да опонира на Рая Назарян, без тях няма легитимност в управлението. Партиите трябва да разберат, че изборите не бяха за Денков, Пеевски или Борисов, а за новото поколение и за децата ни. Избирателите искат сговор, коментира в „Интервюто в Новините на NOVA” бившият министър на енергетиката Мирослав Севлиевски.

По думите му Слави Трифонов прави заявка за противопоставяне както на ГЕРБ, така и на президента.

Служебните и редовните кабинети през последните 3 г. си поделят почти поравно управлението

Журналистът Илхан Андай посочи, че Рая Назарян определено става за шеф на парламента. "Същото важи и за всеки от нас - това е представителна функция. Естествен рефлект на всички останали партии е да откажат да я изберат, за да угодят на избирателите. Във второто заседание всички ще са различни, а Борисов - вразумен", заяви той.

Политологът Татяна Буруджиева смята, че предложението за Рая Назарян е тест на ГЕРБ. "Партията искаше да види как се усещат и какво мислят да правят другите в парламента. Политическата логика е първата сила да излъчи председател и той да бъде подкрепен, ако искат да заработи НС. Избирателите приемат или отхвърлят онова, което лидерите им опитват да обяснят", посочи тя.

Целия разговор гледайте във видеото.