Ден преди това същата организация заля и „Стоунхендж”

Ден след като заляха с боя „Стоунхендж” екоактивисти напръскаха и луксозния самолет на Тейлър Суифт. Обект на атаката са станали и други частни самолети.

Две активистки успяха да стигнат до летище Станстед, се казва в изявление на групата за протести срещу климатичните промени Just Stop Oil. Полицията в Есекс е арестувала двете жени на 22 и 28 години заради престъпно увреждане и намеса в националната инфраструктура. Дженифър Ковалски и Коул Макдоналд използвали пожарогасители, пълни с оранжева боя, за да напръскат два частни самолета. За да стигнат до тях, те прерязали с клещи мрежеста ограда.

Протестиращи природозащитници напръскаха с боя "Стоунхендж" (ВИДЕО)

Исканията на екоактивистите е следващото британско правителство след парламентарните избори на 4 юли да поеме правен ангажимент за поетапно спиране на използването на изкопаеми горива до 2030 г.

Тейлър Суифт си навлече критики заради използването на частни самолети. През 2022 г. певицата оглави списък, публикуван от британската маркетингова фирма за устойчивост Yard, на най-големите нарушители на емисиите на CO2 от частни самолети сред знаменитостите.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase