Музиката ѝ успява да събуди човек от кома

В Италия я знае всеки, а концертите ѝ по цял свят се разпродават за дни. Печелила е "Грами", "Златен глобус" и е била номинирана за "Оскар". Пяла е с Лучано Павароти, Шарл Азнавур и Андреа Бочели. Тя е невероятната Лаура Паузини.

Предстои за първи път да пее в България.

Лаура Паузини ще пее на "Оскарите"

"Музиката като цяло говори за любов, защото това е много открита дума. Можете да пеете за любов, докато говорите за омраза. Любовната музика е огънят в мен. Много обичам да пея", споделя певицата.

Баща ѝ Фабрицио е този, който я открива за музиката - като ѝ позволява да пее с него в пиано бара му. "Всяко лято пях с него до 18-годишна възраст, просто исках да живея с музиката, не исках да съм популярна. Родена съм в малко селце в Италия. Всичко се случи като изненада в живота ми. Важно е да бъдеш много честен и отворен към света. Не се страхувам да се разкрия, имам връзка с хората, които ме слушат", казва тя.

По думите ѝ след 30 години животът ѝ е много по-различен от преди. "Щастлива съм, че бях точно такава - обикновен тийнейджър с много мечти. Исках да се омъжа и да пея, но не и да бъда известна. Исках да бъда архитект. Съдбата влезе в живота ми толкова категорично, че се насладих на това, което ми се случваше, стъпка по стъпка. Музиката в живота ми е била лекар и лекарство в трудни моменти", отбеляза звездата.

КОМИСАР КАТАНИ ОТ "ОКТОПОД" В БЪЛГАРИЯ: Микеле Плачидо за киното, бунта и любовта (ВИДЕО)

Споделя, че се опитва да учи дъщеря си да бъде смирена, да се радва на обикновените неща и да уважава различията между хората.

Разказва за историята, която удиви света - музиката ѝ успява да събуди човек от кома. "Преди да се роди детето ми, често посещавах болници. Беше ми много трудно да виждам толкова страдащи хора. Един ден майката на едно момче написа писмо до мен. Лекар от Болоня, в болница ''Света Урсула", предложил да попея тихо до лицето на детето ѝ. Същата нощ то се събуди от кома, не знам как да го обясня. Вероятно Бог е поискал от мен да пея", смята Паузини.

Целия разговор гледайте във видеото.