Държавният глава заяви, че ще изиска информация от службите по случая

В публичното пространство се появиха снимки на снайперисти, които се намират по оградата на двора на Бойко Борисов. Залят съм от телефонни обаждания от неслучайни хора. Ако в навечерието на съставяне на правителство има висока степен на заплаха към мандатоносителя, това е важен проблем за държавата. Това каза Атанас Атанасов на консултацията на ПП-ДБ при президента.

Консултациите при президента: От ПП-ДБ казаха, че остават в опозиция

Той припомни, че такива мерки се вземат от комисия, чиито двама членове са назначени от държавния глава. На това президентът отвърна, че когато има по-голям риск, той получава информация. "При заплаха на физическо лице, това не бива да става публично достояние. Ще говоря със службите със сигурност, за да изискам информация по случая", уточни той. 

След консултациите Атанасов посочи, че според фотосите снайперистите са "накацали" по оградата на Борисов в Банкя. "Нямам повече информация, но съм установил, че снимките са достоверни - правени са миналата седмица. Няма как да не се постави този въпрос, изключително важно е. На Балканите се случват такива неща, една от версиите за това, което се случва, идва отвън. Хора на високи позиции ме попитаха защо мълчим по темата. Цял живот се занимавам със сигурност, нямам право да пропусна този въпрос. Ще искаме изслушване в НС на служебния премиер и вътрешния министър за това какви са били причините да се повиши нивото на защита на председателя на партията-мандатоносител", обясни той. 

 

От ГЕРБ не коментираха думите на Атанас Атанасов за снайперисти пред дома на Борисов.