Те събират неправомерно такси

Собственици на 8 дка терен в района на „Кайт бар”, къмпинг „Градина” в Бургас, търсят помощ вече седмица, след като непознати за тях лица са се самонастанили там и събират такса паркинг на летовници. Според тях теренът не може да бъде заграден, тъй като е защитена местност,.

Сумата, която се събира от мъжете е в размер на 10 лв., като лицата, разполагат с касов апарат и привидно всичко изглежда законно. След поредния случай във вторник, в който полицията се намесва, павилионът на събиращите такси е изместен в храстите.

„Това е наш възстановен имот, в който ние не можем да влезем във владение, тъй като имаме предписание от РИОСВ. Нямаме право да заграждаме защитена територия.  Само, че тя се използва от всички и се появява фирма, която събира нерегламентирано по 10 лв. на паркиращ автомобил”, заяви собственикът Теодора Свиридова и уточни, че е информирала полицията, РИОСВ и общината, но няма резултат.

Десетки паркирани автомобили върху пясъчни дюни в Созопол

Собственик на съседен защитен терен Станислав Тодоров отбелязва, че от вторник върху имота му са монтирани огради, които ограждат „Кайт бар” заради предстоящо парти. „Миналата година при опит да обособим границите на имота, цялата общинска администрация, заедно с РИОСВ, ни казаха, че тук не може да се влиза и загражда по никакъв начин”, допълни той и подчерта, че са подали сигнали към всички институции.

Собствениците на защитените зони нямат отговор от нито една институция. Полицията е разпитала лицата, събиращи неправомерно такси.

От Регионалната екоинспекция отказаха да изпратят представител пред камерата на NOVA, но посочиха, че са установили фирмата нарушител.