Районната прокуратура в Ловеч ще поиска постоянен

Двама мъже – баща и син, са привлечени като обвиняеми след случая с пребития шофьор на автобус, пълен с туристи, сред които и деца. Нападението е извършено на 22 юни, около 15:30 часа край село Карлуково, Ловешко.

Според обвинението на шофьора, който е със счупена челюст, е причинена средна телесна повреда. Освен това нападението е умишлено и по хулигански подбуди

С постановление на наблюдаващия прокурор бащата и синът са задържани за срок до 72 часа и е внесено искане в Районен съд-Луковит за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“  и на двамата. Разследването продължава.

Жесток побой на пътя: Мъж е със счупени челюст и ребра (ВИДЕО)

Според шефа на районното управление в Луковит въпросната лека катастрофа е била по-скоро „зажулване”. Последвалият спор обаче е довел до побоя. „Възникнал е спор между водачите, който е прераснал във физическа саморазправа, тъй като водачът на лекия автомобил с телефонно обаждане е извикал свои близки и приятели”, обясни пред NOVA главен инспектор Георги Георгиев.

Органите на реда са категорични, че полицейски патрул е пристигнал на мястото веднага след обаждането на 112. Но самото подаване на сигнала се е забавило много. „Ако беше подаден по навреме този сигнал, не съм сигурен, че щеше да се стигне до такива наранявания върху водача”, заяви инспектор Георгиев. Според собственика на фирмата туроператор обаче забавянето е дошло от страна на МВР. „Лично аз звъннах на 112 около 20 минути след като беше започнала сцената. И те ми казаха, че току що е пристигнал първия полицейски екип, линейката не беше дошла. Казаха, че имало 4-5 входирани сигнала. Даже на видеото се вижда, че екскурзовода говори със 112 още преди да е почнал побоя”, заяви Елица Михайлова, собственик на фирмата-туроператор.

Състоянието на шофьора остава тежко. „Той е със счупена челюст, с шина на долната челюст, със счупено ребро, процеп на главата си и се храни и пие вода със сламка. В автобуса имаше 40 пътници, от които 30 деца и другите родители”, заяви още Михайлова. Районната прокуратура в Ловеч е поискала на обвиняемите да се наложи най-тежка мярка за неотклонение - задържане под стража.