Според Тихомир Безлов причината темата да се дискутира отново сега е решение на Сарафов

Правителството на Съединените щати дава награда 5 милиона щатски долара за информация за Ружа Игнатова. Тя е в топ 10 на най-издирваните от ФБР заради финансовата пирамида, измамила милиони. Новината за наградата съобщи в София американският посланик у нас Кенет Мертен. И. ф. гл. прокурор Борислав Сарафов от своя страна обяви, че в България Игнатова ще бъде обвинена задочно.

По думите на експертът по сигурност и бивш зам.-ректор на академията на МВР доц. Милен Иванов най-вероятно размерът на финансовите щети от пирамидата в САЩ е огромен, както и броят на засегнатите хора.

 „Най-вероятно се работи по издирването на Ружа Игнатова в България, но те са тайна. Не може да говорим за пропуск, защото когато е напускала държавата не е била поставена под ограничения или обявена за издирване”, обясни доц. Иванов.

Разполагат ли службите с данни, че криптокралицата Ружа Игнатова е жива?

Според експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов причината след толкова време точно сега да се дискутира темата са новите контакти, които Сарафов е направил в края на пролетта, визирайки срещите му в САЩ.

„Повечето от засегнатите не са в България. Тези 4 милиарда долара действително са много пари. Приемаме, че имаме нов главен прокурор, който търси нова линия. Според мен подобна стъпка е негово решение”, посочи Безлов.

Повече гледайте във видеото.