Виж начини, които да ти помогнат да финансираш желанията си

Лятото е сезонът на спонтанните приключения. Макар планирането на пътувания в последния момент да може да бъде вълнуващо, тази спонтанност изисква бърз достъп на финансови средства.

За съжаление, понякога няма достатъчно средства за изненадващи почивки. В тези моменти има някои начини, които да ти помогнат да финансираш желанията си и да ти позволят максимално да се възползваш от летните дни.

Преди това обаче е важно да направиш оценка на финансовите си възможности. Нищо не трябва да бъде на всяка цена. Провери колко средства имаш в наличност и разгледай бюджета си. Начертай за какво ще са ти нужни пари и можеш ли реално да отидеш на почивка. Съответно каква е максималнaта сума, която можеш да отделиш за пътуването.

Под „отделиш“ се има предвид сума, която можеш да заемеш, но със сигурност можеш да върнеш без проблем и в срок. Имай това наум, за да не вземеш неразумно финансово решение, което може да ти струва спокойствието. 

Опции за финансиране на непланирано пътуване Дигитална кредитна карта за достъп до пари – до минути

Както стана ясно – спонтанността често изисква пари. Ето защо най-добрият начин да си осигуриш възможност за действие е да имаш пари в джоба си. За целта може да ти помогнат и някои от иновациите на пазара, които кредитна карта Бяла Карта предлага.

Кандидатстването за нея е изцяло дигитално, а при одобрение парите може да са в телефона ти само след 5 минути. Целият процес е онлайн. Пускаш заявка на сайта, минаваш през автоматизирана проверка и получаваш становище. При одобрение следваш стъпките за активиране на дигиталната кредитна карта Бяла Карта и използваш средствата от одобрения кредитен лимит. Лесно, нали.

Най-хубавото е, че можеш да кандидатстваш, когато пожелаеш и където и да си. 24/7. Всичко, от което се нуждаеш, е достъп до интернет и валидна лична карта.

Веднъж активирана, твоята Бяла Карта може да ти дава достъп до пари винаги, когато имаш нужда. А не е ли най-бързият кредит вече одобреният?  

Разбира се, не забравяй и за допълнителните привилегии, които могат да подобрят твоето пътуване. Като липсата на такси при теглене на пари от банкомати в целия Европейски съюз.

Освен това Бяла Карта е без такса за издаване и без годишна такса за обслужване на картата. Можеш да я вземеш дори „за всеки случай“.

На Бяла Карта можеш да разчиташ, когато имаш спешна нужда от пари. Бързо, лесно и изцяло онлайн.

Лични заеми

След оценка на възможностите ти, може да помислиш дали взимането на заем от банка или небанкова финансова институция е опция. Това решение трябва да бъде взето, след като оцениш възможностите си. Не допускай възможността да задлъжнееш прекалено, за да си позволиш почивка.

Също така имай предвид, че понякога процесът за кандидатстване и одобрение може да отнеме време. Ето защо, информирай се колко точно време ще отнеме процесът. Разбира се, информирай се и за лихвите, таксите, сроковете на връщане и всички останали параметри по заема.

Заемане на пари от приятели или семейство

Можеш да помислиш за заем от приятели и семейство. Подхождай към този заем както към всеки друг - с изключителна отговорност. Изясни условията за връщане на заема с приятеля си, за да избегнете всякакви недоразумения и влошаване на личностните взаимоотношения.

И не забравяй. Макар кредитът и заемите да са винаги опция – най-добрият начин да финансираш нуждите си е да предвидиш и заделиш средства за това. Така например, можеш да имаш фонд „Спонтанност“, който да ти дава възможност да усетиш свободата да взимаш решения в последния момент – без да търсиш варианти за кредитиране. 

В заключение, когато става въпрос за пътувания в последния момент, е важно да планираш внимателно и да обмислиш всички финансови опции. Подхождай отговорно към спонтанността, като винаги имаш предвид финансовата си стабилност.