Той прекара само един сезон в "Сакраменто Кингс"

Александър Везенков ще има нов отбор! Най-добрият баскетболист на България премина от "Сакраменто Кингс" в "Торонто Раптърс" след само един сезон с "кралете".

Новината обяви журналиста на ESPN Адриан Вожнаровски, който предаде, че "Кингс" продават Везенков и Девион Мичъл и 45-ия пик в Драфта на "динозаврите" в замяна за Джейлън Макданиелс. 

Везенков сам поискал да напусне "Сакраменто"

The Sacramento Kings are trading Davion Mitchell and Sasha Vezenkov to the Toronto Raptors, sources tell ESPN.

— Adrian Wojnarowski (@wojespn) June 27, 2024

След като блесна с изявите си в Евролигата, Везенков подписа договор със "Сакраменто". Българинът рядко получаваше шансове за изява от старши треньора на „кралете“ Майк Браун, а и пропусна и близо 30 двубоя заради проблеми с глезена. За 42 мача миналия сезон, Везенков вкара 5.4 точки при 44% стрелба от полето и 37.5% от тройката, добавяйки 2.3 борби за средно 12.2 минути на паркета.

Наскоро се появиха информации, че самият Везенков е поискал трейд, а след това те бяха опровергани. Така се повдигна голяма въпросителна около това дали баскетболистът иска да остане в Сакраменто или е готов да премине в друг отбор от НБА. Съществуваше и опцията за завръщане в Европа, където интерес имаше от гръцките грандове "Олимпиакос" и "Панатинайкос".