Коментар на Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Стефан Спасов от ПП-ДБ-СС

Докъде ще стигне напрежението заради новата организация на движението в центъра на София и трябва ли да бъдат оградени велоалеите по булевардите „Фритьоф Нансен” и „Витоша”, както и на улица „Патриарх Евтимий”? В студиото на „Здравей, България” общинските съветници от ГЕРБ-СДС - Антон и Стефан Спасов от ПП-ДБ-СС дебатираха по темата.

„Кметът Васил Терзиев няма да допусне да има огради в центъра”, увери представителят на ПП-ДБ-СС. По думите му това е в интерес на софиянци.

МВР глобява СО за реорганизацията на движението в центъра на София

„Трябваше да има законни действия, а кметът започна с лъжа”, подчерта Антон Хекимян. Той допълни, че от ГЕРБ-СДС искат оставката както на столичния кмет, така и на зам.-кмета по транспорта Павлов. „Те изразходваха милион и половина от парите на софиянци и това го казвам не аз, а българския съд. Последна инстанция”, заяви общинският съветник.

Припомняме, че Върховният административен съд разпореди спиране на новата организация край НДК. Според решението велоалеите в центъра трябва да бъдат скрити от метална ограда, защото по закон представляват строителен обект.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase