В политически дебат влязоха настоящият държавен глава Джо Байдън и бившият Доналд Тръмп

Какви послания отправиха двама от претендентите за президентския пост в САЩ – настоящият държавен глава Джо Байдън и бившият Доналд Тръмп, по време на президентския дебат по CNN. В продължение на 90 минути конкурентите изложиха вижданията си както за външната, така и за вътрешната политика на Щатите. В студиото на „Здравей, България” международният анализатор от Института за дясна политика Мартин Табаков коментира тезите на Байдън и Тръмп и реториката, която използваха двамата политици.

Тръмп vs. Байдън: Двамата кандидати за президент на САЩ - в политически дебат

Според експерта настоящият президент на САЩ не е имал нужда от опонент, за да загуби този дебат. „Много често той демонстрира характерните за него липса на концентрация и на последователна мисъл. Да, той демонстрира, че е по-подготвен по отношение на конкретни политики, но мисля, че това отстъпи като ефект от общата му физическа и ментална кондиция”, смята Табаков.

По думите на анализатора слаба страна на Доналд Тръмп е да не навлиза в детайли и да говори по-общо, но в конкретния президентски дебат по CNN сякаш експрезидентът е показал по-скоро положителните си страни. „Той беше много дисциплиниран и подреден. Журналист от „Ню Йорк Таймс” каза още преди дебата, че основната задача на Байдън е да покаже, че не е толкова стар, а на Тръмп – че може да овладее лудостта си”, каза още Мартин Табаков.

Целия разговор гледайте във видеото, а целия дебат - по NOVA NEWS веднага след обедните новини.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase