Те предвиждат предсрочни избори през есента или пролетта

„Всичко изглежда все по-затлачено, реката тече все по-бавно и мудно, вървим към повторение  на сценария за предсрочни избори през есента или пролетта. Не се вижда светлина в тунела”. Това е мнението на политолога проф. Росен Стоянов, изразено в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

С позицията му за политическата ситуация в страната се съгласи и социологът Димитър Ганев. Извън ДПС не се вижда друга формация, която да подкрепи евентуален кабинет, който ще бъде предложен от ГЕРБ, каза той. 

Борисов: Първо да изберем комисии в парламента

Стоянов коментира и ситуацията в София, при която Върховният административен съд (ВАС) разпореди да се върне старото положение на движението на бул. „Патриарх Евтимий”, а кметът и някои общински съветници оспорват мнението на съда.  

МВР глобява СО за реорганизацията на движението в центъра на София (ОБЗОР)

„Онова, което виждаме и в София, е меко казано несъгласие със съда на последна инстанция. Това е единственото, с което трябва да се съгласим – върховенство на закона. Добър или лош, той трябва да се спазва. Независимо дали ни изнасят, или не крайните решения на съда трябва да се изпълняват”, каза Стоянов.