Мустафа Хаджи изтъкна колко е важна работата с младежите

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи честити избора на нов български патриарх - Даниил. „Надявам се, че той ще продължи да управлява Българската православна църква разумно и мъдро”, каза Хаджи.

Той изтъкна, че Църквата не може да остане без патриарх. „Животът е временен, всеки от нас ще го напусне”, каза Хаджи. Той изтъкна добрите контакти между ръководството на православната и на мюсюлманската общност в страната.

Еврейската общност поздрави новия патриарх

„Досега имахме много добри отношения с БПЦ по много въпроси, които засягат младежите на България. Те имат нужда да се върнат към изконните ценности. Това, което виждаме – управлението на автомобил след употреба на наркотици, на алкохол, нанесоха много големи щети на българското общество, на психиката му. Българската младеж има нужда да се върне към религиозните ценности, за да се върне към традициите на нашите предци”, допълни Мустафа Хаджи.

Отец Димитър от католическата църква: Бог да даде на Даниил много служение към българската православна църква

NOVA е подготвила специална програма във връзка с церемонията по обявяваването на наследника на Неофит и интронизацията му. Не пропускайте специалното ни студио с Даниела Тренчева – „Новият патриарх”, на 30 юни!

ВСИЧКО ЗА ИЗБОРА НА НОВИЯ ПАТРИАРХ ЧЕТЕТЕ ТУК