Той е бил нападнат с чукове и винкели

Седмицата започна със събитие, което шокира не само охраната на Софийския затвор, но и българската политика. Осъденият за наркотрафик и пране на пари Евелин Банев - Брендо се предаде сам, за да излежи присъдата си. 

Точно преди 16 години името на Брендо се появи след новината за бруталния побой срещу журналиста Огнян Стефанов. Той беше нападнат минути след среща с Брендо. А Банев влязъл в юмручна схватка с биячите на журналиста. В “Срещу течението” Евгений Генчев ни връща на местопрестъплението. 

Преди 16 г.: Единственото телевизионно интервю на Брендо

Стефанов разказа в предаването "На фокус", че във въпросния ден, пред столичен ресторант, е бил пресрещнат от група мъже, които са го попитали дали той е Огнян Стефанов, след което са го нападнали. “Травмите бяха ужасно тежки, кръвозагубата огромна”, спомни си той и допълни, че смята, че е бил удрян с чукове и винкели.  

Постоянен арест за Евелин Банев-Брендо

Стефанов разказа, че по време на побоя е чул как Брендо се е включил. По-късно е разбрал, че Банев дори е имал травми. “Неговата намеса във всички случаи е отклонила част от вниманието към мен, логично е да си помисля, че му дължа живота си. Дали е така или не, не мога да кажа”, допълни журналистът. 

Стефанов поясни, че не са приятели с Брендо, виждали са се няколко пъти.  

“Алексей Петров ме заплашваше”, каза той и допълни, че смята, че точно Петров е организирал срещата в ресторанта, пред който журналистът е бил пребит от бой. 

Бивш директор на отдел "Издирване": Брендо иска да влезе в затвора, за да не го стигне съдбата на Поли Пантев

“Затворът не е място, в което човек може да спаси кожата си”, така коментира Стефанов факта, че Евелин Банев се предаде доброволно. 

Журналистът сподели, че от дълго време се опитва да не си спомня за случилото се преди години. 

Какви са възможните версии за убийството на Алексей Петров

Целия разговор гледайте във видеото.