Пламена Игнатова и Нидал Алгафари коментираха връчването на първия мандат

Президентът Румен Радев връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за съставяне на кабинет. Папката получи кандидатът за премиер Росен Желязков, който представи и структура и състав на Министерски съвет. Темата коментираха журналистът от “Клуб Z” Пламена Игнатова и експертът по политически комуникации Нидал Алгафари в “Твоят ден” по NOVA NEWS.  

Няма изненади в предложения от ГЕРБ-СДС кабинет, смята Игнатова. Тя посочи, че Борисов изцяло поема политическата отговорност с предложения кабинет.  

Алгафари определи хода на ГЕРБ като рискован, с който се дава ясна заявка, че ако не се гласува това правителство ще последват нови избори. Той също изрази съгласие, че ходът на лидера на ГЕРБ показва поемане на отговорност. 

Кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Росен Желязков получи първия мандат за съставяне на кабинет

Игнатова допълни, че вече има дадени заявки от няколко партии, че няма да подкрепят правителството на ГЕРБ-СДС. Алгафари смята, че е трудно да се каже коя от другите политически формации ще гласува “против” кабинета.  

Игнатова е на мнение, че служебният премиер се готви за втори мандат. Алгафари смята, че Главчев няма да остане като министър в редовен кабинет. 

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase