Тръмп е на мнение, че настоящият президент ще остане негов опонент за изборите

Джо Байдън и Доналд Тръмп се върнаха към предизборните си кампании след дебата между тях, който се проведе на 27 юни, посочват от Voice of America.

Байдън заяви пред избиратели, че е готов за втори мандат. „Давам ви думата си, че ако не вярвах с цялото си сърце и душа, че мога да върша тази работа, нямаше да се кандидатирам“, каза кандидатът на демократите.

В същото време обаче някои от привържениците на партията изразиха загриженост, че той може да се справи с предизвикателствата и заявиха, че може би трябва да бъде потърсен друг кандидат. „Ако имаше нов, енергичен, по-млад кандидат на Демократическата партия, мисля че хората биха се възползвали от тази възможност още на минутата“, заяви Лари Сабато от Университета във Виржиния.

Тръмп vs. Байдън: Двамата кандидати за президент на САЩ - в политически дебат

От своя страна Тръмп заяви, че дебатът е показал, че вотът за президент ще бъде избор между силата и слабостта. „Въпросът, който всеки избирател трябва да си зададе днес, не е дали Джо Байдън може да оцелее след 90-минутен дебат, а дали Америка може да оцелее след още четири години с Джо Байдън в Белия дом“, заяви кандидатът на републиканците. Той обаче е на мнение, че Байдън ще остане в надпреварата. „Много хора смятат, че след дебата Байдън ще напусне кампанията, но не вярвам, че това ще се случи, защото според проучванията той се представя най-добре сред демократите“, посочи Доналд Тръмп.

Хипотетично е възможно Байдън да бъде заменен от вицепрезидента Камала Харис, губернатора на Мичигън Гретчен Уитмър, губернатора на Калифорния Гавин Нюсъм, губернатора на Кентъки Анди Бешир и губернатра на Илинойс Дж. Б. Прицкер, допълват от Voice of America. Никой от тях обаче не призовава за смяна на Байдън.

Първата дама заяви на по време на митинг на демократите, че съпругът ѝ е показал, че е най-добрият избор на Америка. Тя допълни, че Байдън е президент почтен и с характер, човек, който казва истината, за разлика от неговия претендент.

Проучването на CBS News след дебата показа, че повечето демократи смятат, че Байдън трябва да остане тяхната номинация за кандидат-президент.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase