„Притежавам запис, който ще предоставя на медиите”, заяви самият Михайлов

"Полковник Николай Марков ме заплаши с физическо унищожение. Каза, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света". Това заяви в ефира на „Здравей, България” Ивелин Михайлов от "Величие". Той каза още, че разполага със запис, в който се чува как членове на "Величие" казват, че "ще подкрепят програмно правителство".

"Готов съм да го изпратя до медиите. Направих записа, защото срещу мен имаше заплахи, че ако не се прехвърли ръководството на партията към полковника, аз ще бъда унищожен. Физически. Заплахите бяха отправени от самия полковник Николай Марков. Такива имаше и към други членове на партията, включително към депутат", подчерта той. 

„Никога не съм имал индивидуален контрол над депутатите. Ние сме идеологическа партия. Обединени сме около идеята да пооправим нещата в България, така че да е едно хубаво и спокойно място за работа, за развитие. Това, което се случи от първия ден обаче, е, че г-н Марков закъсня за клетвата. Той каза и причините за това, след което забелязахме промяна в неговото поведение. А когато той е ръководител на тази група, нормално е хората вътре да слушат него. Нормално е и той да носи отговорност за решенията, които се вземат", подчерта Михайлов. 

Пост на Ивелин Михайлов от "Величие" призова за подкрепа на кабинета на ГЕРБ. Той: Профилът ми е хакнат

"Бяхме озадачени от решение за избор на някаква комисия, където ние гласувахме с ГЕРБ и ДПС. След като поискахме разяснение защо се е гласувало така, получихме уверение, че нещата не са по този начин. И от мен поискаха извинение, че съм обидил групата. Извиних се. Но след това се срещнах с полковник Николай Марков и Дарин Георгиев, който е депутат от нашата група. Те ми казаха, че са склонни да подкрепят програмно правителство. Казах им, че това ще е отстъпление от нашите идеи", посочи той. 

Целия разговор гледайте във видеото.