Преди половин година първо в "Здравей, България" разказахме историята на мъжа с много самоличности - Никола Маринов

Преди половин година първо в "Здравей, България" разказахме историята на мъжа с много самоличности - Никола Маринов. Това е човекът, който лъжеше десетки хора и се представяше за полицай, прокурор и пилот. Той печелеше доверието на непознати, за да изкарва пари от това. Последния път той е направил опит за блудство със 17-годишна ученичка, твърди майка ѝ. Случаят беше предаден на прокуратурата.

Въпреки разказите на не един или двама души - този човек продължава да се разхожда необезпокояван. Прокуратурата е спряла разследването срещу него. От държавното обвинение подчертават, че няма доказателства за извършване на престъпление.

След обвинение в блудство с момиче: Сериен измамник отново се появи до училището на жертвата

„Липсата на доказателства мога да я коментирам с липсата на действия по събиране на доказателства, което беше работа на разследващите органи в това досъдебно производство. В постановлението на Районната прокуратура пише, че основната причина за прекратяване на делото е, че момичето не е оказало съпротива. В случая това не е точно така, защото дори, когато няма съпротива, има хипотеза в закона – специално при блудството, че се е възползвал от безпомощното състояние на жертвата. В конкретния случай имаме точно това”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” адвокатът на потърпевшата ученичка Ивайло Юруков.

„Главният прокурор разпореди 15-ина дни, след като се случи посегателството над дъщеря ми, бързина на следствието. Не видяхме обаче никакво развитие на следствието. Не получихме и никаква защита”, подчерта майката на потърпевшата ученичка Светла Милушева.

Повече по темата гледайте във видеото.