Като свой успех кабинетът „Главчев” отбелязва успешно проведените избори за национален и европейски парламент

Възможно е още в сряда България да има нов редовен кабинет, начело с Росен Желязков. В очакване на гласуването в пленарната зала, служебното правителство направи отчет за свършеното от назначаването до момента.

103-ото правителство отбелязва успешно проведените избори на 9 юни за национален и европейски парламент като свой успех. Според служебния кабинет изборният ден е преминал без сериозни инциденти и нарушения на обществения ред.

Също като успех правителството е записало ускоряването на процеса по строеж на Националната детска болница, първите мисии на медицинския хеликоптер, както и въвеждането на ваксината за коклюш в имунизационния календар за бебета от 6-седмична възраст.

В образованието правителството отчита осигуряването на близо 80 млн. лв. за висшите учебни заведения, като по-голямата част от средствата са за повишаване на заплатите на преподавателите.

В социалната политика е отбелязано увеличението на пенсиите с 11%.

В енергетиката от „Дондуков” 1 записаха, че за първи път в своята 50-годишна история АЕЦ „Козлодуй“ е заработил с алтернативно гориво.

Като успех в сферата на отбраната отбелязват предоставянето на военнотехническа помощ за Украйна в размер на над 2 милиона евро.

Четете пълния отчет ТУК

NOVA ще проследи на живо събитията около гласуването на кабинета. Очаквайте извънредните ни включвания и студиа, в които ще ви направим свидетели на всичко най-важно. Не пропускайте „Изборът на България: Първият мандат”!