Има много диаманти в балканските държави, но трябва да ги шлифоваш, каза носителят на ''Златната топка" пред "Франс футбол"

Младите футболисти в България отделят много време за татуировки, обеци и коли и малко време за тренировки. Това каза Христо Стоичков в интервю за "Франс Футбол".

"Футболът на Балканите е нещо фантастично. През годините имаше много играчи от тези държави, които спечелиха Шампионската лига, "Златната топка", трофеи... В тази зона има нещо специално. Оттук излязоха страхотни футболисти – Драган Стойкович, Драган Джаич, Давор Шукер, Звонимир Бобан, Дарко Панчев, Синиша Михайлович, мир на праха му“, анализира Стоичков.

Стоичков влезе в топ 100 на най-великите футболисти в историята

"Има нещо важно, което трябва да кажем. Не се работи добре с младите таланти. Има много диаманти в тези държави, но трябва да ги шлифоваш. Много отбори налагат доста чужденци и не дават шанс на младите си футболисти, говоря най-вече за моята държава. В Румъния е по-трудно, но там Джика Хаджи има академия, в която работи добре. Румъния е на европейското първенство, като много от играчите минаха през неговата школа", сподели той.

"Знаем, че във футбола трябва да се трудиш, не просто да участваш. Да изпълняваш наставленията на треньора и дори на публиката", завърши Стоичков.