Според администрацията на район „Красно село” това е незаконно и е ощетил общината с милиони

Незаконен частен паркинг е ощетил общината с милиони левове, твърдят от администрацията на район „Красно село”.  Според тях в продължение на 15 години наематели са спирали върху терен, който се оказва част от двора на софийско училище.

Ден преди датата за доброволно напускане,  управителят е отправил закани за бунт и протест, ако паркингът не бъде запазен. Неговият адвокат твърди, че клиентът му си е плащал всичко до стотинка и е имал договорни отношения с училището.

В момента районният кмет и полицията правят опит да възстановят собствеността върху имота, който трябва да се превърне в ученическа спортна площадка.

„Органите на МВР доказаха, че паркингът е стопанисван незаконно”, заяви пред NOVA Цвета Николаева, кмет на район „Красно село”.

„Когато открих, че този паркинг е част от двора на 34 ОУ, се започна издирване на фирмата, защото касовите бележки, които бяха взети, бяха от друга фирма. Реално се доказа кой се води управител на стопанисващия паркинга”, каза Николаева.  

Андрей Димитров, който стопанисва паркинга, казва, че се занимава с това от 27 години.

„Това не беше част от двора на училището, аз познавах собствениците. Тук беше мочурище, а училището беше засадило няколко лехи. В началото плащах на училището и настоятелството, след това изчезнаха. Оказа се, че не е тяхно и не проявяваха интерес”, каза Димитров. Твърди, че през годините е търсил общината и е искал да си плаща. „Моята фирма е чиста, има 55 стотинки задължения към вчерашна дата”, каза Димитров.

Сега от общината му искали сума, която била огромна и той нямало откъде да ги плати.

Тази сутрин общината пристъпи към изземване на имота. Собствениците на спрелите автомобили ще бъдат уведомени с помощта на ЦГМ.

„Поканени са многократно да напуснат имота. Аз отстъпих месец и половина. Това се случи в средата на май. Сега ще запечатим обекта”, заяви Николаева.

Повече гледайте във видеото.