Това каза президентът, след като депутатите отхвърлиха номинацията на Желязков за премиер

Очевидно е, че политическата криза продължава. Това коментира президентът Румен Радев, след като парламентът отхвърли номинацията на Росен Желязков за премиер.

„Нейното решаване изисква не само загърбване на личните и партийните интереси, но и адекватност. Това, което видяхме днес в парламентарния дебат, е, че някак личните нападки доминираха над политическите тези. А фокусът беше насочен повече върху миналото, отколкото върху настоящето и бъдещето”, добави той.

Парламентът отхвърли номинацията на Желязков за премиер

Радев подчерта, че всички, особено във време на криза, трябва да се водят стриктно от закона. „Затова и аз стриктно ще следвам конституционната процедура оттук нататък”, заяви президентът, без да посочи кога ще връчи втория мандат.

Какво ще се случи с втората папка и дали от ДПС ще опитат да формират кабинет и ще го предложат за гласуване в парламента предстои да видим. Но ако съдим от думите на Йордан Цонев, едно е ясно - няма да върнат мандата.

"Ще вземем нашия мандат и ще решим какво да правим. Но ще положим всички усилия да има правителство в България. Ще изчакаме президента да даде неговия мандат, защото това е негово право, и там ще положим всички усилия България да има управление с третия мандат", допълни Цонев и заяви, че ще водят преговори за правителство с всички, освен с „Възраждане”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase