Управлението трябва да изповядва ценностите на Западния свят, затова не можем да водим преговори с "Възраждане", посочи той

Ние сме втори и ще подкрепим мандата на първия. Ще вземем нашия и ще решим какво да правим, но ще положим всички усилия да има редовен кабинет. Ако се стигне до третия мандат, отново ще положим всички усилия. Управлението трябва да изповядва ценностите на Западния свят, затова не можем да водим преговори с "Възраждане". Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев.

Народното събрание гласува проектокабинета "Желязков" (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Първият извод от изборите е свалянето на доверието до критичен минимум. Вторият - всички хора, които излязоха да гласуват, искат да се стабилизира политическия процес. Да има стабилно мнозинство зад редовен кабинет. Ако не се състави правителство, на нов вот ще спадне избирателната активност. Липсата на сговор около политики, идеи, принципи и ценности ще доведе до избори. Доверието ще се загуби, а легитимността ще бъде оспорена. Отговорността е на всички, които са избрани за депутати", коментира от парламентарната трибуна той.