От партията няма да подкрепят кабинета „Желязков”

От „Има такъв народ” препотвърдиха позицията си, че няма да подкрепят кабинета, предложен от ГЕРБ-СДС с първия мандат и ще гласуват против. От формацията насочиха поглед към третия мандат и обясниха, че ако го получат от президента, ще поканят на разговори всички партии в парламента за експертно правителство с ясна програма.

Народното събрание гласува проектокабинета "Желязков" (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Ние сме убедени, че излизането от кризата, в която очевадно е държавата, може да стане само с експертен кабинет с ясна програма и той да има широка парламентарна подкрепа. И да не може да бъде доминиран от една или друга политическа партия. Няма партия с необходимите гласове, за да доминира над останалите. Това е факт, другото са болни амбиции”, посочи председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Той обясни, че ако президентът връчи третия мандат на ИТН, ще отправят покана към всички политически представени партии в парламента за разговори относно третия мандат и за експертен кабинет с ясна програма. „Тогава ще се види кой, какво, защо и как мисли за държавата и кой иска избори”, смята Йорданов.