„Ако все пак се случи, Вас ще ви сполети съдбата на БСП”, закани се лидерът на „Възраждане”

„Вашето правителство днес няма да мине. Но ако все пак се случи, Вас ще ви сполети съдбата на БСП. Вашите избиратели няма да Ви го простят”. Това заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на обсъжданията относно проектокабинета „Желязков”.

Той се обърна към представителите на ГЕРБ и каза, че техните избиратели не ги подкрепят „да се превърнат в патерица на ДПС. „Защото истината е, че това ще стане, ако това правителство бъде гласувано”, заяви Костадинов. И призова да не бъде подкрепян кабинетът, който днес се обсъжда. 

"Не ми се слушат лъжи": Борисов напусна пленарната зала, докато Денков говореше от трибуната

„Когато един народ се измори от правото си на избор, той се изморява от правото си да е свободен. Когато един народ не иска да има избори, той не иска да има свобода. И натам ни тикат всички тези, които обясняват колко е тежка тази криза, в която се намираме. Не, това не е тежка криза. Това е очистителен процес”, смята лидерът на „Възраждане”.

В началото той заяви, че не помни в България да е имало референдум или избори, на които да се е гласувало за модели. „България имаше една голяма промяна, която настъпи в 1989 година. И тя беше, че от тоталитарна ние станахме демократична държава. Демократичните държави не се делят на Източни, Западни, Северни или Южни. Те са или демократични, или не са демократични”, добави Костадинов.

Той запита какъв точно е западният модел. „Моделът на олигархичния управленски модел, на корупцията, на политическото робство, на зависимостите, това, което виждаме в България? На прикрити и не толкова прикрити връзки между организираната престъпност и организираната държавност. Това ли е западният модел”, запита политикът.

След него Иван Иванов от БСП каза, че „Възраждане” не могат да създадат конструкция. „Вие сте една стигма. Вие сте стигнали до едно ниво, където растеж няма”, е мнението му. Той обясни, че дори от „Възраждане” да получат третия мандат, няма кой да разговаря с тях.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase