Трябва да се промени едноличното управление в партията, смята съпредседателят

Мълчанието си днес наруши съпредседателят на ДПС Джевдет Чакъров, който призна че в партията има проблем и заговори за еднолично управление. „Като цяло в групата има напрежение, защото колективните органи в партията трябва да работят. Това са принципи, които трябва да бъдат възстановени. Да се надяваме че няма да има разцепление, но ще видим процесите са в ход. Единството и силата на ДПС трябва да бъде запазено. Едноличното управление води до тези процеси”, допълни Чакъров.

Чакъров припомни че в ДПС всички са евроатлантици и отговори на критиките на председателя Пеевски, че той и още 14 депутати гласуваха против кабинета "Желязков". „Нека да видим процесите. От вчера видяхте, че има напрежение. Видяхте и начина, по който гласувахме. Ние се съобразихме с позицията на почетния председател Ахмед Доган. Г-н Росен Желязков е една прекрасна кандидатура за премиер, но не е нормално в една европейска страна да няма преговорен процес, да се види дали програмите съвпадат – ако не цялостно, поне частично, да имаме ясно набелязани цели. Страната е в критична ситуация”, допълни Чакъров. И днес изключеният от парламентарната група Рамадан Аталай затвърди позициите си, че конфликт по високите етажи на движението има. „Единият води автентичната политика на ДПС, което не си личи, защото той не е много от активните, но по всяка вероятност ще стане. А другият е много амбициозен - пожелавам му амбициите да си ги постигне. Има разногласия между г-н Доган и г-н Пеевски, между партията и начина на управление на партията”, каза Рамадан Аталай. Рамадан Аталай: Има разногласия за начина, по който се управлява ДПС

Част от депутатите, които дадоха зелена светлина за кабинетът на ГЕРБ-СДС обаче останаха лаконични за процесите в партията. „Всичко е наред в партията”, каза Хамид Хамид. На въпрос има ли разцепление в ДПС той каза: „Абсурд”. „Всеки депутат има право да решава как да гласува, не виждам проблем”, обясни Искра Михайлова.