"След вчерашните събития няма нищо изненадващо в това, че отиваме към избори", подчерта депутатът от ГЕРБ-СДС

„След вчерашните събития няма нищо изненадващо в това, че отиваме към избори. Бяхме заявили предварително, че ако се провали първият мандат, няма никакви основания да се счита, че ще се реализират последващите”. Това заяви в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев.

По думите му „колегите от „Възраждане” са установили всеядността на ПП-ДБ”. „Все пак ПП управляваха с БСП, с ИТН. Те нямат проблем с когото и да е. А пък вече се видя, че явно наистина нямат проблем да влязат в мнозинство с „Възраждане” и те се възползват от тази ситуация. Явно са в някакви разговори, в които намират своите общи политики, мерки и визия за бъдещето и управлението. Но да се коментира трети, пети, осми мандат е крайно смехотворно. Поради простата причина, че ние разрушихме всякакви нормални демократични принципи. Не се подкрепя първата партия, спечелила изборите и ползваща се с доверието на обществото, а мислим как партии с едноцифрен процент ще сформират правителство”, отговори той на въпроса защо не би се реализирал трети мандат, след като от „Възраждане” изразяват желание да сформират кабинет с всички, „освен с ГЕРБ и ДПС”.

Рамадан Аталай: Има разногласия за начина, по който се управлява ДПС

"Не се плашим от избори. И не става дума за това кой е най-вероятният сценарий, а кой е най-правилният. По силата на всички демократични правила и конституция, когато спечелилата партия не може да състави правителство и по някаква причина е саботирана, трябва отново хората да се попитат какво искат. Те няколко поредни пъти казаха, че ГЕРБ да е водещата сила в управлението, разбира се - не самостоятелно", подчерта Георгиев. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase