Те били оставени без надзор за кратко

Две деца, на 2 и 5 години, пострадаха при пожар в апартамент, в Монтана. По първоначална информация, те са били оставени сами докато майка им била навън. Няколко екипа на пожарната се бориха часове с огнената стихия обхванала жилищната сграда.

Пожарът избухнал към 9 часа в четвъртък сутрин от апартамент на последния етаж в жилищен комплекс „Изгрев“ в Монтана. Децата, на 2 и 5 години, са били сами, когато от апартамента започнал да гори. „Майката ги оставя. Гледа ги бабата, тоест нейната майка”, обясни техен съсед Габриела Цветкова.

Оранжев и жълт код за опасност от пожари в няколко области на страната

Двете деца са настанени в болница, без опасност за живота. Спасени са от съседи. „Самата евакуация е извършена от хора, които са се намирали в съседство на долния етаж и съответно след като са евакуирали двете деца, са съобщили на 112 за пожара”, заяви началникът на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в Монтана Иван Иванов.

Повече от три часа огнеборците се бориха с пламъците. Осем пожарни автомобила са се сключили в гасенето. Има значителни материални щети на покрива и на цялата жилищна сграда. „Не знаем, как ще се справим, а и още не знаем, какви са ни пораженията. Със сигурност няма да е лесно, тези хора, които са го причинили няма да имат възможност да го поемат и не зная, ние, какво ще може да направим“, посочи Цветкова.

Причината за пожара още не са ясни.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase