По случая има задържани

Престрелка посред бял ден пред офис за бързи кредити в София. Един мъж е убит, а други двама са ранени. Те са настанени в болница. Вече има и един задържан. Според информацията до момента първо е имало сбиване, след което се е стигнало до стрелбата.

В спречкването са участвали общо шест души – трима от офиса за бързи кредити и трима, които пристигат на мястото. Там са намерени два пистолета. Трупът пък е открит с бойни тактически ръкавици.

Снимка: Георги Димитров

Минути преди да прозвучат изстрелите, пред офиса за кредити в квартал „Модерно предградие” се стига до саморазправа. „Преди това имаше скандал. Викаха нещо и се караха. След това се случи стрелбата”, обясни Стоил, който става свидетел на нападението.

В обекта на Кремена, който е близо до офиса за кредити, има клиент. Налага се да се скрият. „Чуха се около 7-8 изстрела, бяха в този диапазон”, каза жената.

Двама са ранени, а един е убит. По информация на NOVA жертвата е лихвар с прякор Паро Боксьора. Скандалът избухнал между него и синовете на собственика на фирмата за бързи кредити, след като убитият дошъл пред офиса.

„Стрелците са били в ролята на защитници, тъй като агресорът е този, който е дошъл, без да е канен в обекта – кредитна къща, и е агресирал спрямо лицата, които работят в помещението”, коментира директорът на СДВР Любомир Николов.

Снимка: Георги Димитров

Мъжете от офиса са задържани. „Имаме данни, че собственикът на заложната къща притежава законно оръжие. По отношение на нападателя – нямаме информация да има законно притежавано оръжие”, посочи главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Убитият е познат на МВР. „Той има криминално досие и 11 регистрации за различен вид престъпления”, добави Кангалджиев.

Според източници на NOVA собственикът на офиса за кредити е бивша барета. Районът е отцепен. Разпитват се очевидци, търсят се и записи от охранителните камери в района.

Единият от пострадалите е 22-годишен мъж. Той е настанен в Противошокова зала на болница „Пирогов” с огнестрелни рани в гърдите и крака. Тепърва му предстои операция. Другият ранен е настанен във ВМА. Става въпрос за мъж на 33 години с огнестрелна рана в бедрото. По информация на лечебното заведение той е контактен, а животът му е извън опасност

„Получихме сигнала в 15:01 ч. Веднага към мястото тръгнаха три линейки”, обясни в ефира на NOVA говорителят на Спешна помощ Катя Сунгарска. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase