Двамата бяха пометени на пешеходна пътека на бул. „Сливница”

Софийският градски съд присъди 6 години затвор за Адриан Антонов, признат за виновен за убийството на Ани и Явор на пешеходна пътека на бул. „Сливница” в София. Трагедията се разигра на 8 май миналата година.

Наказанието беше намалено с 1/3 заради признаване на вина от страна на подсъдимия. Освен това съдът му наложи 9 г. без право да управлява МПС. 

Адриан Антонов е обвинен за престъпление по непредпазливост.

Прокуратурата поиска 10 години затвор за обвинения за смъртта на Ани и Явор

Двамата влюбени Ани и Явор загиват на пешеходна пътека на столичния булевард „Сливница” през май миналата година. Те са пометени със 106 км/ч от 19-годишния Адриан Антонов. До присъдата му от 6 години затвор се стигна, след като той призна вината си. Наказанието най-тежко приеха родителите на убитите младежи. „Доколко си заслужава ние да отглеждаме децата си в България. Две деца отгледани, възпитани, образовани. Две деца, които знаеха чужди езици. Ани учеше във Франция. Можеха да се реализират във всяка една държава, където пожелаеха. Избраха своята родина. Не съм сигурна, че днес родината избра Ани и Явор”, заяви Десислава Малчева, майка на Ани. „За огромно съжаление България обгрижва престъпниците си. Трябва да направим нещо, за да се спре, защото наистина няма да останат деца в България.”, заяви Анна Стоянова,  майка на Явор.

 Антонов е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Той не е шофирал под въздействието на алкохол или наркотици. Днес в съда стана ясно, че е израснал без майка, а през последните години се отдал на църквата. „Как ще спрем тези безумия по пътищата. Две убити деца – 6 години затвор. Това е срамота, това е подигравка”, коментира Павлин Стоянов, баща на Явор.  Адвокатът на Антонов поиска условна присъда. „Това наказание е незаконосъобразно. Ще го атакувам съдебния акт. Ще се запозная много внимателно с мотивите на СГС защо е наложил такова тежко наказание”, заяви адвокат Димитър Марковски. Преди заседанието пред съда се събраха близки и познати в знак на подкрепа към родителите на Явор и Ани.