Парламентарната група се разпадна, след като шестима депутати пожелаха да я напуснат

„Това е краят на политическа партия „Величие”, коментира депутатът Дарин Георгиев.

По-рано днес председателстващата заседанието на НС Росица Кирова изчете заявленията за напускане на шестима депутати от най-малката парламентарна формация. Така тя остава с по-малко от 10-има представители в парламента, което означава, че се разпада и в 50-ото НС остават шест формации. Виктория Василева пък беше освободена предсрочно като зам.-председател на парламента. 

Шестима депутати напуснаха групата на „Величие”, тя се разпадна

Заявления за напускане подадоха депутатите: Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова.

„Следим процесите. Това, което ни е отредено по закон, това може да правим оттук-нататък. Продължавам с тези, които не са предали идеята „Величие” и не са се отцепили. Впоследствие ще се разбере кой кого е последвал, кой е останал излъган и дали ще съжалява”, поясни Георгиев.

„Не съм опорочил идеята за „Величие”. Тя беше употребена от определени лица. От тези, които заставаха и се криеха зад тази идея. Ако се явя отново на изборите, очевидно няма да е с „Величие”, поясни депутатът.

Той уточни, че е бил сред задържаните в Историческия парк, но отказа да коментира темата.

Централният съвет на „Величие”: Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група