По думите му те са зависими от него и не могат да вземат самостоятелни политически решения

Отцепниците са хора с ниска политическа култура, без парламентарен опит и не могат все още да се ориентират къде са. Под давлението на Ивелин Михайлов са напусналите народни представители, те имат финансови отношения с негови фирми, в зависимости с него са. Разбрах за това малко преди влизането в парламента. Това каза депутатът от „Величие” Николай Марков в ефира на „Твоят ден”.

Шестима депутати напуснаха групата на „Величие”, тя се разпадна

"След гласуването на една временна комисия Михайлов привика всички депутати и ги затвори в един хамбар. Държа ги заключени от 3 до 7:30 ч. Наложи се аз да отида да ги освобождавам. Търси им обяснение защо са гласували. Заплаши ги, че ще освободи всички, гласували по определен начин. Неговият бизнес трябва да се раздели от партията. Не може през партийни срещи да се прави бизнес с привличане на хора, които да бъдат инвеститори в Историческия парк", коментира Марков. 

Той сподели, че е излязъл по работа и не е знаел за намерението за напускане на колегите си от парламентарната група. "Те са бомби със закъснител, подтикват ръководствата да вземат конкретни решения. Михайлов сменя депутати и диктува решенията, а е само член на партията. Глупости са приказките за идеолози, смятам го за подигравка, такива няма след Карл Маркс", посочи той. И уточни, че не е взел нито стотинка от Ивелин Михайлов.

"Албена Пекова формално е лидер, никога не се е явявала. Формално се оказаха депутати и напусналите, оказа се, че не могат да вземат сами политически решения. Ще продължаваме да осветяваме порочни практики, които се развиват в управлението. Ще има обрати в следващите дни", допълни Марков.

Днес стана ясно, че шестима депутати са напуснали групата на „Величие”. Заявления са подали Красимира Катинчарова, Юлияна Матеева, Павлин Петров, Ирена Негинова, Лариса Савова и Росица Калинова. Така членовете на парламентарната група стават по-малко от 10-има, което означава, че тя не може да съществува повече.