„Втора политическа сила сме, надявам се, че колегите са разумни”, допълни той

Темата дали ДПС се разпада не стои на дневен ред. Ние сме втора политическа сила, много сериозна организация. Надявам се, че колегите са разумни. Това отговори на въпрос на медиите в кулоарите на парламента председателят на Движението Делян Пеевски.

По-рано днес в кулоарите на Народното събрание независимият вече депутат Рамадан Аталай отговори с "ще видим" в коментар на думите от вчера на Пеевски, според когото партията ще бъде монолитна и с г-н Доган ще върви напред. Не мога да изляза тук и да кажа "отрежете главата на когото искате", това е колективно решение, посочи още Аталай за това дали Делян Пеевски трябва да бъде освободен от поста му на председател на ДПС.

Изключиха още един депутат от ДПС, роенето в партията обаче спира, обяви Пеевски (ОБЗОР)

Относно помощта за Украйна Пеевски посочи, че това е създаване на страхове и говорене на глупости. "Има си позиция, няма такова нещо, всичко е обяснено. Да спрем с тези спекулации и да гледаме държавата да има управление. Няма да се дават пари, това ще е с приспадане", обясни Пеевски.

Той беше категоричен, че няма да позволи на проруските партии да се гаврят с хора на ДПС, както са се опитали днес по време на изслушването на служебния премиер Димитър Главчев в пленарната зала относно уволнения и назначения. "Нашите хора не са втора класа, те са първа, и ще направя каквото трябва никой да не си позволява да им говори така, подчерта председателят на ДПС.