"Имах и продължавам да имам много добри работни отношения с президента Байдън", каза той

Ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг избегна въпросите за състоянието на президента на САЩ Джо Байдън и дали смята, че лидерът на най-важната страна в алианса е в състояние да бъде преизбран.

Байдън заяви, че е горд да е "първата чернокожа жена" в Белия дом (ВИДЕО)

"Ако започна да правя, да казвам каквото и да било, което дава възможност да ме свържат с текущите политически дебати в която и да е съюзническа страна, тогава просто ще отслабя Алианса", заяви Столтенберг на въпрос за Байдън по време на пресконференция в централата на НАТО. "Имах и продължавам да имам много добри работни отношения с президента Байдън", каза той, цитиран от АФП.

"Срещнах се с него само преди няколко седмици", каза Столтенберг. "Имахме добри срещи в Овалния кабинет. Постигнахме напредък в подготовката за предстоящата среща на върха на НАТО, по Украйна, по възпирането, по отбраната и по много други въпроси. И аз приветствам неговото силно лично лидерство, относно подкрепата за Украйна и тази за НАТО", обясни той.

Следващата седмица във Вашингтон ще се проведе среща на върха на НАТО, на която ще бъде отбелязана 75-ата годишнина от създаването на организацията.