"Не може с технически решения да решаваме съществени политически проблеми", обясни изборният експерт

„Както неочаквано се появи на политическия небосклон, така много бързо партия „Величие” се разпадна. Това е показателен пример, когато нямаме стабилни политически партии, когато нямаме ясно изградени структури, устойчиви общности, които са същността на един политически субект, как тя много лесно може да се разпадне. Особено, когато се включват хора без познания, без опит какви са правилата”. Това заяви д-р Ваня Нушева в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS. 

Дарин Георгиев: Това е краят на политическа партия „Величие”

По думите ѝ това е феномен, който трябва да бъде отбелязан. „Силно притеснителни са заплахите за убийство. Впечатлена съм, че голяма част от политическите лидери са под охрана или търсят такава. Притеснителен пример е, че нашият политически живот не се развива в руслото на нормалното за европейска демократична традиция. Нужни са мерки. Политиката не може да се превръща в дейност, която има общо с мафиотските методи”, заяви Нушева. 

Пеевски: Темата дали ДПС се разпада не е на дневен ред, ние сме сериозна организация

Според нея ДПС като партия има съпротивителните сили срещу прекалено амбициозен подход към политиката. „Политиката е дейност на изразяване на интереси, но и на съгласуване на интереси”, каза Нушева. 

Борисов след консултациите при президента: Ще предложим правителство на малцинството

Относно идеята на Бойко Борисов да се промени механизмът за съставяне на кабинет, Нушева каза: „Не можем с технически решения да решаваме съществени политически проблеми. За едно управление са нужни повече неща от математическата подкрепа”, е мнението ѝ. 

Централният съвет на „Величие”: Николай Марков да освободи поста на председател на парламентарната ни група