Шестима от депутатите, близки до идеолога Ивелин Михайлов, напуснаха

Парламентарните групи в Народното събрание вече са с една по-малко. Тази на партия „Величие” се разпадна, след като 6 от 13 депутати напуснаха.

„Парламентарната група на „Величие” преустановява своето съществуване. Виктория Василева се освобождава предсрочно като заместник-председател на Народното събрание”, обяви зам.-председателят на парламента Росица Кирова.

Шестима депутати напуснаха групата на „Величие”, тя се разпадна

По-малко от месец, след като изгря на политическата сцена, най-малката формация в парламента „Величие” изчезна. Шестима от депутатите, близки до идеолога Ивелин Михайлов, напуснаха. С това станаха под необходимия минимум и всички преминаха в редицата на независимите.

„С една дума - това е загубеното доверие от наша страна в лицето на ръководството на парламентарната група. Трябвало да бъдем „флексибил” – така ни казаха. Това е дума, която липсваше по време на предизборната кампания”, коментира напусналата „Величие” Красимира Катинчарова.

Останалите седем - до Николай Марков, прогнозираха финала и на самата партия. „Това е краят на политическа партия „Величие”. Виновен е човекът, който стои зад кулисите на партията – идеологът Ивелин Михайлов”, заяви Дарин Георгиев от „Величие”.

Дарин Георгиев: Това е краят на политическа партия „Величие”

Така обвиненията от двете страни са към водещи лица във формацията - Николай Марков и Ивелин Михайлов.

„Ние сме единствените, които сме направили нещо, което трябва да се направи във всеки един организъм, когато проникне вирус. Трябва да се отреже до здрава тъкан”, смята Михайлов.

„Ние продължаваме да си вършим работата и да осветяваме порочни практики, които се развиват в държавното управление. В случая - започнахме от нас. Хората, които се отцепиха, го направиха под давлението на Ивелин Михайлов, от когото по някакъв много хора са овъртяни в зависимости”, добави Марков.  

И още обвинения и контраобвинения:

„Привика всички депутати в един хамбар в неговия дом и ги заключи и ги държа от 3 до 7:30 и се наложи аз да отида да ги освобождавам”, посочи Марков.

„Може да попитате всички депутати. Каня всички телевизии да дойдат в обекта при затваряне, за да видите, че това е стъклено помещение с вратопрозорци, които не се заключват”, допълни Михайлов.

Марков: Отцепниците от „Величие” имат финансови отношения с фирмите на Ивелин Михайлов

Отговорът на депутатите и този път не беше еднозначен. „Бях там в качеството си на това да се уверя, че няма да последват някакви по-тежки неща за хората, които са били привикани там”, заяви Георгиев.

„Под никаква форма не сме били насилени да отидем някъде и да бъдем заключени и противозаконно лишени от свободата си там”, увери Юлияна Матеева от „Величие”.

Според Марков по време на партийни срещи са събирани пари в кашони, Михайлов обясни: „По места хората си организираха заплащане на зали. Ние не сме давали нищо. Само на едно място съм видял кутия от уиски, в нея да са събрани не повече от 200 лева”.

Заявките са, че скоро щяло да стане ясно кой греши и кой е прав, а на следващите избори са готови да се явят отново, но вече поотделно.