Мъжът е задържан за смъртта на украинката Силвия Киркова

Пред камерата на NOVA застана жена, която твърди, че е една от многото жертви на брутално насилие от страна на Орлин Гигов - бившият шофьор в МВР болница, подсъдим за смъртта на украинката Силвия Киркова. Тя беше намерена мъртва след побой, който според обвинението е извършен в жилището на майката на Гигов на 20 юни.  Потърпевшата от посегателствата на Гигов, която говори пред репортера на NOVA Татяна Йорданова, разказа на какво е била подложена във времето, когато е имала връзка с подсъдимия - преди около 10 години. И до днес обаче тя продължава да получава заплашителни съобщения от него.

„Думите му бяха: „Ти виждала ли си човек да умира?”. Аз си спомням, че му отговорих: „Не”. И той каза: ”Ами сега ще видиш как се умира”, разказа жената, пожелала да остане анонимна. На въпрос какво е бил Орлин Гигов в нейния живот тя отговори: ”Най-голямата грешка, която съм допускала и най-голямата болка”. А думите от него, които никога няма да забрави, са: "Да умират децата ти бавно и мъчително пред теб" и това, че ще приключи цялото ми семейство, като аз ще съм за финал”.

Бита от Орлин Гигов се опитала да предпази други негови жертви

„Това, което ме накара да разкажа тази история, е наглостта му, твърденията му, че Силвия е паднала сама по стълбите и е починала. Ние това падане го знаем... И на мен ми казваше: „Може без да искам да съм те бутнал”, заявява жената.

Тя твърди, че преди да започне да издевателства над нея, Гигов бил добрият герой. „Той започна да ми пише, че е полицай, че се е разделил с жена си, че много тежко го изживява, че не може да вижда децата си. През цялото време беше до мен, подкрепяше ме. Наистина изобщо не приличаше на това, което впоследствие видях”, твърди тя.

На въпроса с какво точно се занимава, подсъдимият отговарял, че е служител на реда и делата му са секретни. 

Лошото лице на Орлин Гигов се появява, когато бившата му приятелка разбира, че е бременна. „Случи се на 21 май. Той обаче беше категоричен, че не иска дете, че ни е рано. Принуди ме да направя аборт. Аз не исках, но той ме заведе при някакъв доктор. След като ме взе от клиниката, мина през един магазин и си взе литър алкохол”, споделя жената.

Мъжът, пребил украинка, към друга жертва: Знам как да бия. Няма да ти личи  

Същата нощ жената е събудена с бухалка. „Хвана ме за косата и ме избута на земята, в ъгъла на спалнята. Започна да ме удря с една точилка. Бой, удари навсякъде. В един момент си мислиш, че това е краят ти. Помня само част от думите му: „Аз съм бил в Косово, убивал съм хора. Виждал съм как умират хора. Знам как да те бия, знам и как да те убия”. Каза, че щял да ме разчлени. После отиде до кухнята. Смътно си спомням, че се върна с нож в ръка и каза, че така ще ме разфасова, че даже роднините ми няма и да ме намерят. Продължи с ритниците и юмруците. Навсякъде... После се изходи по малка нужда върху мен, след което просто заспа. Даже и животно не заслужава това отношение! На моменти си мислех, че е кошмар и всеки момент ще се събудя. На другия ден ми каза, че не помни какво е направил, че няма да се повтори, че било в момент на отчаяние, че не знае как да продължи, че му тежи, че не си вижда децата – хиляди, хиляди, хиляди оправдания”, спомня си потърпевшата.

По думите ѝ агресията на Гигов се отключвала от алкохола. „И една чаша бира да изпиеше, той превключваше. Ставаше друг човек", твърди потърпевшата.

КРЪВ И НОЖОВЕ В ХОТЕЛСКА СТАЯ: Нови жертви на мъжа, пребил украинка (ВИДЕО)

Жестоките посегателства се повторили няколко пъти. Жената се страхувала да отиде в полицията, защото Гигов я заплашвал, че ще пострадат и нейни близки. В крайна сметка решила да избяга.

„Края го слагаш, но не е лесно наистина да се откопчиш. Започнаха заплахите - че ще затрие всички от семейството ми, че ще убие и мен. Последно ми писа миналия месец - ”Господ да ме накаже, рак да ме хване”. Пак децата ми намеси”, разказва още потърпевшата.

Във времето, в което Орлин Гигов е пребивал, заплашвал и обиждал няколко жени, една от тях се опита да го осъди. Не успя, защото съдът отмени дори условната му присъда. Наложена му беше само глоба от 3000 лева. След това беше извършено убийството на украинката Силвия Киркова.

„Заставам пред вас сега от яд - не само към него, а и към цялата ни съдебна система. Защото аз и Силвия не сме единствените. Много са жените”, споделя жената.

Тя знае за поне още пет пострадали от Гигов. В момента той е зад решетките, докато тече разследване срещу него. Но бившата му приятелка не се чувства по-спокойна. Казва, че това ще стане, когато мъжът получи адекватно наказание. „Дано този път съдът вземе правилното решение”, посочва тя.