Вижте изумителните кадри във видеото на Voice of America

Едно специално място в Бразилия събира много туристи от цял свят. Те отиват там, за да усетят адреналина и да се насладят на природните красоти на Бразилия. Това е Stone Telegraph - скала, която се издига високо над земята, над бразилските плажове, зелени гори и син океан. И въпреки, че мястото е опасно, туристите казват, че взимат всички необходими мерки, за да се снимат, висейки от големия камък над бездната, разказва Voice of America.

Най-опасните туристически дестинации в света (ГАЛЕРИЯ)

Природната атракция се намира в региона Бара де Гуаратиба, в държавния парк "Педра Бранка" - една от най-големите градски гори в света - и е истински тренд сред младите. Пътеката до скалата е сравнително лека за преминаване, макар на места да има стръмни участъци, и отнема около час на туристите.  

Най-красивите водопади в света (ГАЛЕРИЯ)

От Stone Telegraph се вижда планината от другата страна, както и няколко диви плажа. Скалата се намира на върха на Morro do Telegrafo и има формата на кораб. А любителите на силните усещания не само обичат да сядат върху нея, но и да се хващат, висейки надолу над бездната, която се разкрива.

Кадри вижте във видеото на Voice of America.