ЕК следи случая с посещението на партийно мероприятие от Гюров след назначаването му в БНБ, припомни икономистът

„В декларацията, предложена от ПП-ДБ, няма нито една дума за Закона за еврото. Този документ трябваше да каже кои са първите най-важни закони, които да бъдат приети от 50-ото Народно събрание. Ако са радетели на това, че трябва да влезем в еврозоната, къде са поставили закона за еврото”. Това запита бившият председател на бюждетната комисия в парламента Любомир Каримански в предаването „Денят на живо” по NOVA NEWS.

Той смята, че в декларацията е премахнат Закона за еврото само, за да се харесат на друга партия, визирайки „Възраждане”. Каримански изрази съмнение дали има реална цел страната ни да влезе в еврозоната.  

"Възраждане": Ще подкрепим декларацията на ПП-ДБ, ако те подкрепят нашата

Относно финансовата ситуация в страната, той каза , че няма достатъчно култура за алтернативни инвестиции, освен в имоти или в депозити. Нямаме развит капиталов и финансов пазар като цяло.

Гюров: Процедурата по освобождаването ми е инициирана предсрочно, няма доказателства за нарушение

За възможността Андрей Гюров да бъде освободен от поста като подуправител на БНБ, той припомни случая, когато Гюров е присъствал на партийно мероприятие без да има право да бъде партийно оцветен. „Още от тогава ЕК следи случая и това е много по-опасно за пътя към еврозоната”, допълни Каримански.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase