Мариян Станков – Мон Дьо направи своите прогнози за носителите на статуетките в “Събуди се”

Тази нощ поставя началото на края на сезонът на наградите в света на киното. В Бевърли Хилс ще бъдат раздадени наградите “Златен глобус”, а българските зрители ще могат да гледат бляскавата церемония този понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA.

Романтичният шедьовър “La La Land” в киносалоните от 30 декември Любими холивудски звезди в церемонията за "Златен глобус"

Наричат тези награди “генерална репетиция преди “Оскарите”, въпреки че Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която определя кой с каква статуетка ще си тръгне, е много непредвидима и поднася много изненади. “Златните глобуси” са разделени условно в две категории - кино и телевизия. Като в киното награди се раздават в драма или в мюзикъл и комедия. Това се отнася само до филмите и главните роли, защото в поддържащите и при режисьорът се дава само по една статуетка.

Тази година големите фаворити сред филмите са три. Те обраха всички възможни награди до сега и покориха всички фестивали и червени килими - мюзикълът “La La Land“ и драмите “Манчестър до морето” и “Лунна светлина”.

“Моята прогноза е за „Манчестър до морето“, защото това е рядка порода филм. Една обикновена история за двама братя. Единият умира, а другият се връща в родния си град, за да уреди погребението му и да разбере какво се е случвало, докато го няма и да стане настойник на племенника си. Не бързайте да се отегчавате, такъв брилянтен разказ не сте гледали скоро. Все едно сте пуснали духът от бутилката и той вилнее с пълна сила”, прогнозира Мариян Станков – Мон Дьо в “Събуди се” .

В категорията мюзикъл безспорен фаворит е филмът “La La Land“, който се разпространява в момента българските киносалони от “Лента”.  “Това е филмът на последното десетилетие. Честно. “La La Land“ не е просто един напудрен и мелодраматичен мюзикъл. Той е не просто брилянтен, той е шедьовър. Помнете ми думата 7 седмици преди “Оскарите“, ако Хълмът над Холивуд не се срути през това време, този разказ за американската мечта ще танцува под прожекторите в “Долби тиътър“ в края на февруари със “златното човече“ в ръка”, сподели Мон Дьо.

При актьорите в категория “драма“ фаворити са  Кейси Афлек за ролята му на чистач в “Манчестър до морето” и Дензъл Уошингтън, който освен в главната роля е и режисьор на филма “Прегради”. В категорията “мюзикъл / комедия“ според прогнозите наградата отива при Райън Гослинг за неговата удивителна роля в “La La Land“. За наградите за най-добри актриси в категориите “драма“ и “мюзикъл“ също има изявени фаворити -  Натали Портман с удивителното ѝ превъплъщение в Джаки Кенеди и Ема Стоун за героинята ѝ в “La La Land“. Мюзикълът доминира и в категория “режисьор”, в която най-спряганото име за наградата е на неговия създател Деймиън Шазел.

Кои ще са носителите на престижните статуетки, ще стане ясно още тази нощ, а българските зрители ще видят бляскавата церемония този понеделник от 21.00 ч. по KINO NOVA.