Протестиращите за пореден път се дистанцираха от политически партии и интереси...

Масов национален протест срещу високите цени на горивата се проведе в цялата страна. Протестиращите успяха да блокират ключови булеварди. Стигна се дори до сблъсъци с полицията и арести. Първоначалната идея на протестиращите беше, за да не нарушават закона, да се движат с 5 километра в час, но във всички ленти на четирите платна. По този начин щяха да блокират и четирите посоки. С новата организация се стигна до обръщане на посоката на движение и до целеното скупчване на автомобили. Въпреки че нямат право, протестиращите препречиха движението и на "Орлов мост". Освен за избутани, по-късно от щаба на протестиращите дойде и новината, че един от техните организатори бил арестуван. От полицията уточниха за "Календар" че има две задържани лица заради "опит за обсебване на автомобил". До сериозни сблъсъци не се стигна.В Пловдив над 1000 автомобила блокираха  8  възлови  кръстовища в града за по час и половина, но по различно време. Така блокираха градския транспорт и движението по основните пътни артерии.  Протестиращите днес във Варна стартираха и подписка. Тя ще продължи цяла седмица, след което ще бъде внесена в Министерски съвет. В Бургас протестиращите срещу високите цени на горивата излязоха със специална декларация. Чрез нея изразяват недоверие в предприетите от Правителството мерки за стабилизиране цените на горивата, както и акцентират върху това, че ще окажат негативно влияние върху свободния пазар на горивата и нормалната  конкурентна среда.Протестиращите за пореден път се дистанцираха от политически партии и интереси. Заявиха, че дават още малко време на управляващите да изпълнят исканията им. След това ще преминат към създаването на организация за по-сериозни мерки.

Стотици благоевградчани отново изразиха днес несъгласието си с високите цени на горивата. До блокада на основни пътни артерии не се стигна, но шофьорите са категорични, че ако не бъдат взети кардинални мерки по отношение на цените на бензина и дизела и това ще се случи.

ТУК може да видите как коментира министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков решението за замразяването на цените на горивата.