Председателят на партия ДРОМ Илия Илиев и група роми били изгонени от управителката на хотел, който по думите на Илиев, е собственост на Лечков. Управителката дори ги заплашила, че ако не напуснат хотела, ще извика охрана и ще ги \"изгонят като кучета\"...

Кметът на Сливен Йордан Лечков може за пореден път да застане пред съда. Причината е, че председателят на партия ДРОМ Илия Илиев и група роми били изгонени от управителката на хотел, който по думите на Илиев, е собственост на Лечков.

 

В "Здравей, България" Илия Илиев поясни, че управителката дори ги заплашила, че ако не напуснат хотела, ще извика охрана и ще ги "изгонят като кучета".

 

От своя страна Йордан Лечков заяви в медиите, че "не знае дали този човек е циганин, но прави цигански работи".

 

"Като си кмет, трябва да си такъв за всички хора. Трябва да поставяш цялата нация на едно ниво, а не да я разделяш и да даваш лош пример на обществото", заяви Илиев.

 

По думите му те не били създавали напрежение и всичко в хотела било нормално.

 

"Не става въпрос за лична вражда или пиар, а за принципно решение. Поуката от този случай трябва да бъде, че ако ние сега не предприемем мерки, тези случаи могат да зачестят", на мнение е лидерът на партия ДРОМ.

 

Курти Атанасов, един от потърпевшите, заяви от своя страна, че дискриминацията в Сливен била на много високо ниво и ромите не можели да ходят по заведенията през нощта, защото имало българи, които ги мразели.