\"Меглена Кунева е силна кандидатура. Тя е човек, който сам е проправил пътя си въз основа на качества, постоянство и образование – това, което ние желаем за нашите деца\", на мнение и бившият образователен министър...

Бившият министър на образованието Даниел Вълчев е от инициативния комитет, който издигна кандидатурата на Меглена Кунева за президент.

 

В "Здравей, България" той уточни, че не е имало никакъв конфликт между двамата, както се спекулира в медиите.

 

Според него обаче Симеон Сакскобургготски е най-подходящ за президентския пост.

 

"Той е възпитан да бъде държавен глава, но през последните години сме станали свидетели на омаскаряването на неговото име, което е нещо характерно за нашите географски ширини", на мнение е Даниел Вълчев.

 

"Меглена Кунева е силна кандидатура. Тя е човек, който сам е проправил пътя си въз основа на качества, постоянство и образование – това, което ние желаем за нашите деца", на мнение и бившият образователен министър.

 

Вълчев е "за" нейната кандидатура и заради това, че Кунева е човек, който е много добре приет в чужбина.

 

"Тя може да представлява страната ни по забележителен начин – разбира от международни отношения и познава по-голямата част от световните лидери", заяви още Даниел Вълчев.

 

"Противниците на тази кандидатура имат две тези. Първата е, че Меглена Кунева е кандидатура на тройната коалиция и следователно трябва да се избира между новото и старото. Втората е, че тя не е самостоятелен играч, а резервно колело – това на Сакскобургготски - което не е така", каза още Вълчев.