Идеята за този протест също се роди в социалните мрежи

За пореден ден пред НДК се организира и контра протест в подкрепа на кабинета "Орешарски".  Тази вечер там се събраха около 200 души. 

 

Идеята за този протест също се роди в социалните мрежи. Хората казват, че подкрепят правителството заради увеличението на детските пари, на минималната работна заплата и промените в закона за енергетиката. 

 

Голяма част от привържениците на кабинета казват, че са били против назначението на Делян Пеевски, но това не означава, че Пламен Орешарски трябва да подаде оставка. 

 

А по-рано през деня лидерът на ДПС Лютви Местан коментира ситуацията в страната в Народното събрание.

 

„Ако алтернативата на кабинетът "Орешарски" ще е Цветанов или Борисов, или Цветанов - Борисов като тандем, то този кабинет няма право да подава оставка”, заяви Местан. „Познавайки г-н Орешарски  и характера на ДПС - първото "мнозинство ", защото такова в НС няма, което ще работи за създаване на собствена алтернатива на самите нас. Това е първият парламент, който ще преодолее егоизма и ще се откаже от предимствата на парламентарно представените партии в организацията на провеждането на следващите избори”.