С комунистически лозунги “манифестацията” стигна до Орлов мост

Цветна демонстрация беляза днешния антиправителствен протест в столицата, който премина под формата на деветосептемврийска манифестация. С червени и сини връзки, чавдарски шапки и пионерски облекла се окичиха част от протестиращите на пл. „Независимост”.

 

И днес участниците в акцията на недоволните настояха за оставки от властта, но избра да го направят по един пародиен начин, свързан с празника на някогашната Народна република. Беше издигнат и плакат с надпис „Олигарси от всички страни, съединявайте се!”.

 

С още комунистически лозунги и стари издания на „Работническо дело” в ръце демонстрантите се отправиха на традиционното си шествие към сградата на Народното събрание, като подчертаха недостатъците на комунистическото минало на България и заявиха, че искат управление, което няма нищо общо с ценностите на тази епоха. Шествието премина парадно по бул. „Цар Освободител”, покрай парламента. Със скандирания за оставка част от протестиращите спряха пред паметника на Съветската армия, където призоваха за неговото събаряне. След това шествието стигна до Орлов мост.

 

По-рано събралите се няколкостотин протестиращи блокираха движението пред сградата на Министерски съвет. Засилено полицейско присъствие в района съпътстваше увеличаващия се брой на протестиращите.

 

Подробности за хода на протеста ще научите от видеото.