Всички факти около казуса ще са ясни следващия вторник

 

Скандал избухна в съдебната система. Висшият съдебен съвет изслуша съдия Румяна Ченалова, която беше обвинена от френския посланик в неправомерни действия срещу френска фирма в България. 

 

Френският посланик е дълбоко заблуден”. С тези думи съдия Румяна Ченалова влезе във Висшия съдебен съвет. Пред етичната комисия към съвета тя разказа, че не само не е навредила на френския инвеститор, а напротив. Ченалова твърди, че българските представители на компанията са я докарали до фалит. Всички факти ще са ясни следващия вторник. 

 

 „Ние ще се борим с гнилите ябълки, но това може да е различно от решението, което очаква френския посланик”, коментира председателят на етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров. Самата Ченалова се обрисува като жертва на черна кампания. „Бях съдията на Георги Първанов, на Цветан Цветанов и на кой ли още не политик. Вероятно нямам стабилен гръб, както се твърди и не отговарям на нападките и се оказах една много добра мишена”, заяви тя. Главната цел на очернянето й, било да се атакува цялата съдебна система.

 

 Висшият съдебен съвет ще мълчи до 17 декември, когато всички страни по казуса "случайно разпределение на делата" ще кажат как ще бъде изградена система, която да не може да се манипулира.