Това е селото, в което парите от Европа не потъват в нечий джоб

 

Кмет и село за пример. Образцово място, в което са вкарани над 12 милиона лева. Село, в което парите от Европа не потъват в нечий джоб. Тъкмо обратното.

 

Вече ви разказахме за село Чавдар. Там дупки няма, всичко е асфалтирано, има нови тротоари, ново осветление, градинки, повече фонтани, отколкото има в София, чешми, видеонаблюдение, детски площадки, паркове и детска градина с басейн. 

 

Това обаче  далеч не е всичко. Затова се върнахме. За да ви покажем и останалото. Или как го правят в Чавдар. За тайната на успеха ни разказва кметът, който е начело вече трети мандат.

 

„Трябва да имаш хъс, да искаш да го правиш. Как се печелят пари от европейските ли? Трябва да разработиш проекти, трябва да знаеш за какво искаш парите. Не може без труд”, заявява Пенчо Геров.

 

В село Чавдар не си играят, а работят яко. В момента изграждат детски увеселителен парк за близо 1 милион лева.

 

Люлки, катерене по 12 и 8-метрова изкуствена алпийска стена, голяма въжена градина с какви ли не препятствия, криви огледала. Само се замислете в кой град сте виждали нещо подобно, а камо ли в село.

 

Кметът се надява всичко да бъде завършено до 20 юни.

 

Пак с европари е построен археологическия парк „Тополница”. В него се връщаме 7200 години назад. Ранният неолит е пресъздаден с 5 неолитни жилища.

 

Който пожелае може да спи в тях и да се потопи в бита на предците ни. Има и работилница за керамични изделия. 

 

И един съвет от кмета към останалите му колеги с рецепта как се печелят милиони: 

 

„Воля, упоритост и гонене до дупка! Ако ги спазят ще победят и ще имат реализирани обекти”, заявява Пенчо Геров.

 

Повече гледайте във видеото!