Петър Москов, Радан Кънев и правосъдният министър Христо Иванов се срещнаха с Цацаров

 

Политици на крака при главния прокурор. Петър Москов, Радан Кънев и правосъдният министър Христо Иванов се срещнаха със Сотир Цацаров, за да обсъдят наложителната съдебна реформа. 

 

Совалките започнаха по обед. Първи на крака при Сотир Цацаров пристигнаха реформаторите Радан Кънев и Петър Москов.

 

„Проведохме един хубав, професионален, за мен доста оптимистичен разговор, накрая се намеси и Достоевски”, обясни след срещата Кънев.  Как точно, не стана ясно. Не стана ясно и как съдебната система ще бъде реформирана така, че да няма дефицит на правосъдие в обществото.  „От тук нататък прокуратурата не е участник в политическия разговор, ние имаме задача да съберем 180 гласа в Народното събрание”, подчерта Кънев.

 

Два часа по-късно в кабинета на главния прокурор влезе и правосъдният министър Христо Иванов, който за пореден път декларира, че с Цацаров не се нападат взаимно. Днес двамата не били говорили за конституционните промени. „Коментирахме различни инициативи в областта на антитерористичното законодателство, това е диалог който ще водим и с МВР, говорихме и за капацитета за разследване в полицията”, съобщи Иванов след края на разговора.  За нуждата от промени в правораздавателните органи днес говори и държавният глава.

 

 „Благодаря на главния прокурор и на министъра на правосъдието, че демонстрираха промяна в подхода - само с писалките, само с добрите идеи. Само с национално съгласие и само с позитивна енергия ще променим Конституцията”, заяви Росен Плевнелиев.

 

Дали всички са заровили томахавките и ще извадят писалките, ще стане ясно следващата седмица, когато парламентът ще гласува на първо четене промените в Конституцията.